Basisfunctionaliteiten Revolution Slider

Veel websites bevatten een slider. In de meeste gevallen gebruiken we hier dezelfde oplossing voor namelijk Revolution Slider. Met deze plugin kunt u betrekkelijk eenvoudig sliders beheren, aanmaken en wijzigen.

Om slider(s) te beheren gebruikt u het menu item ‘Revolution Slider’ aan de linkerkant van de WordPress beheeromgeving.

Een slide toevoegen

Een nieuwe slide toevoegen aan een bestaande slider gaat via de ‘Edit slides’ knop. U krijgt nu het overzicht te zien van alle bestaande slides. Kies op deze pagina de optie ‘New slide’. U kunt dan direct een afbeelding uploaden of kiezen voor de nieuwe slide. Klik op ‘Insert’ en u ziet in beeld de bevestiging dat de nieuwe slide is aangemaakt

Een slide aanpassen

Een bestaande slide wijzigen gaat via de ‘Edit slides’ knop. U krijgt vervolgens het overzicht te zien van alle bestaande slides. Klik op ‘Edit slide’ voor de slide die u wilt wijzigen. In de pagina die volgt kunt u verschillende instellingen wijzigen zoals de afbeelding zelf als de transitie van de slide.

In onderstaand voorbeeld is de transitie ‘Fade’. Vergeet niet de slide op te slaan via de groene ‘Update slide’ knop.

Werken met tekst en animaties

Naast een (achtergrond)afbeelding kunt u ook tekst en animaties toevoegen aan een slide. In onderstaand voorbeeld voegen we een titel en korte tekst toe aan een bestaande slide. We zullen de tekst voorzien van een animatie zodat deze van link naar rechts in beeld verschijnt

Als eerste zullen we de tekst moeten toevoegen. Dit gaat via de ‘Add layer’ knop. Voeg hier de tekst toe en kies de gewenste ‘Style’ voor de tekst. Indien gewenst, kunt u deze nog verder aanpassen via de ‘Edit styles’ knop. In onderstaand voorbeeld kiezen we voor grote witte tekst met een maximale breedte van 50%.

Er is heel veel mogelijk qua animaties. Voor de meest actuele handleiding inclusief uitleg van alle mogelijkheden verwijzen we u naar de officiële documentatie van de slider oplossing.

Vergeet niet de slide op te slaan via de groene ‘Update slide’ knop nadat u alle layers hebt toegevoegd/gewijzigd

Een slider aanpassen

Een bestaande slider past u aan via het ‘potloodje’ icoon. Wilt u de volgorde van de slides wijzigen? Kies dan voor ‘Edit slides’. In het overzicht wat volgt kunt u via ‘drag & drop’ de volgorde wijzigen.

Nieuwe slider aanmaken

Vanuit de overzichtspagina van Revolution Slider, kunt u een nieuwe slider aanmaken via de knop ‘Create new slider’. Geef de nieuwe slider een titel, alias en kies het gewenste type slider.

6.5 Slider toevoegen aan de website

Een slider kan worden toegevoegd aan de website met behulp van een ‘shortcode’. Deze code vindt u terug in het overzicht met alle sliders of op de pagina om de slider te bewerken. De code kunt u plakken in een pagina, bericht of widget.

Meer informatie

Voor een uitgebreide uitleg van de mogelijkheden van deze plugin, verwijzen we u naar de online documentatie van de Revolution Slider plugin.