In oriënterende gesprekken zijn klanten steeds vaker al bekend met het begrip conversie Wat is conversie? Een conversie is het doen van een aankoop in een webshop of het achterlaten van gegevens via een contactformulier op de website waardoor er contact kan worden opgenomen met de bezoeker.

Conversie optimaliseren is website bezoekers begeleiden en stimuleren tot het maken van deze aankoop of aanvraag. Websites worden steeds meer gericht op het converteren van bezoekers, want conversie is meetbaar en levert geld op voor de ondernemers.

Hoe realiseer ik conversie?

Om een conversie te genereren moet u de bezoeker duidelijkheid kunnen bieden over het te leveren product of dienst. Uw website dient overzichtelijk te zijn en de website moet geen enkele drempel hebben om de aankoop of aanvraag te doen.

Zo moeten bijvoorbeeld uw contactgegevens duidelijk op de home page staan en kan er ook uitgelegd worden wat er gebeurd als men een aanvraag per mail verstuurd. Snel een prijsindicatie, of wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op voor een afspraak.

Het bereiken van een juiste conversie op een website is niet zo simpel, u meet het conversiepercentage (aantal conversies per 100 bezoekers), dat geeft aan hoe goed de website zijn doel vervult. Bij elke aanpassing die je aan de website verricht, kijkt u of dit van invloed is op het conversiepercentage. Bij een verhoging mag de aanpassing blijven, bij een daling wordt de aanpassing ongedaan gemaakt. Zo werkt u aan een website om optimale conversie te behalen.

Om bezoekers langer op uw website te laten blijven en conversies te behalen moet er een sterke Call To Action op de home page verwerkt zijn. Een Call to Action bestaat uit 3 onderdelen en word gebruikt om de bezoeker uit te nodigen voor het doen van een aankoop ofwel het maken van contact en zijn gegevens achter te laten.

Wilt u meer weten over de conversie trajecten van WenS online? Bel of mail ons voor een afspraak.

Voorbeeld van de conversie in Analytics – Before:

analytics-conversie-before

Voorbeeld van de conversie in Analytics – After:

analytics-conversie-after

Wilt u uw website conversie verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met WenS Online op.