Waarom kleine bedrijven ook een website nodig hebben?

Er zijn een aantal redenen waarom een onderneming – klein of groot – een website nodig heeft. Het hebben van een bedrijfswebsite heeft niet alleen te maken met de verkoop van uw goederen en diensten, maar ook over het bieden van iets van waarde aan potentiële klanten.

Uw (potentiële) klanten verwachten dat u als bedrijf een website heeft. Veel consumenten verwachten dat bedrijven online content over hun diensten of goederen aan bieden. Zeker als het gaat om product informatie. Heeft u geen website waar deze informatie op te vinden is, kunt u deze digitale – potentiële – klanten kwijt raken. Zij gaan dan een ander bedrijf, die hetzelfde kan bieden. Daarnaast wordt er door consumenten naar online beoordelingen gekeken als zij op zoek zijn naar bepaalde artikelen. Goede online beoordelingen kunnen hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. U kunt er dan wel op vertrouwen dat er online beoordelingen staan op Google of andere recensiesites.

Een ander belangrijk aspect is dat u met een eigen website het verhaal bepaalt. U heeft geen invloed op wat anderen over uw bedrijf of diensten zeggen, maar u kunt wel bepalen wat uw eigen verhaal is op uw eigen bedrijfswebsite. Een bedrijfsblog kan ondernemers helpen om hun boodschap, missie en persoonlijkheid sneller voor hun doelgroep te krijgen dan gedrukte advertenties of brochures. Ook bent u met een bedrijfswebsite 24/7 uur bereikbaar voor verkoop of het geven van informatie over uw diensten of producten.

Als u een website heeft, wordt deze ook weergegeven in de zoekresultaten van Google. Afhankelijk van hoe uw website geoptimaliseerd is, komt u hoog of laag in de zoekresultaten voor. Als u geen website heeft voor uw bedrijf, dan is de kans dat u in de zoekresultaten verschijnt nul.

Heeft u nog geen website voor uw – klein of groot – bedrijf? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.