Websites met mooie én gratis stockfoto’s

Iedereen kent het wel; stockfoto’s. De kans is groot dat u zelf ook wel eens gebruik heeft gemaakt van een online beeldbank voor het zoeken van een foto voor op uw website, nieuwsbrief of drukwerk. Maar wist u ook dat er beeldbanken zijn waar u gratis stockfoto’s kunt downloaden. Wie wilt er niet goedkoper uit zijn? Daarnaast bieden deze websites ook vaak verrassend mooie en originele foto’s. In dit artikel geven wij graag een selectie van deze websites weer:

Gratisography
De foto’s op Gratisography zijn van hoge resolutie en u kunt ze gratis gebruiken voor persoonlijke of zakelijke doeleinden.

Unsplash
Unsplash biedt een verzameling gratis stockphoto’s van hoge resolutie. De site publiceert 10 nieuwe foto’s per dag.

Little Visuals
Op deze website vindt u veel mooie stockfoto’s van landschappen en natuur. U kunt u aanmelden om elke week 7 nieuwe foto’s in uw mail te ontvangen of bezoek wekelijks even deze website.

Life of Pix
Op deze website stelt een reclamebureau uit Montreal beelden van haar fotografennetwerk gratis beschikbaar, een verzameling die wekelijks wordt uitgebreid.

Naast deze vier zijn er nog vele andere websites waar u terecht kunt voor gratis stockfoto’s. Heeft u zelf nog een website of weet u er een die nog niet genoemd is? Laat dit dan even weten!