Hoe verwijder ik een Facebook pagina?

Tegenwoordig zijn weinig bedrijven zonder Facebook pagina. Er kunnen echter diverse redenen zijn om u te doen besluiten om de Facebook bedrijvenpagina te verwijderen. Hoewel Facebook een handige marketingtool is, weet u waarschijnlijk al geen ander dat ook zeer moeilijk is om op te vallen. Het onderhouden van een Facebook bedrijvenpagina of community pagina kost ook veel tijd en inzet. Een verouderde of inactieve Facebook pagina is een slechte publiciteit voor u als onderneming. Facebook kan veel voordelen bieden, echter zijn ook andere argumenten om uw Facebook bedrijvenpagina te verwijderen. Argumenten als dat effectief reclame maken op Facebook veel geld kost en dat Facebook zeer beperkt kan zijn als het gaat om het toestaan van content. Het is voor u als ondernemer dan ook mogelijk om uw Facebook bedrijvenpagina te verwijderen.

Hoe verwijdert u een Facebook pagina?

De functie om uw Facebook pagina te verwijderen is niet eenvoudig te vinden, maar met behulp van onderstaand stappenplan kunt u uw Facebook-account moeiteloos verwijderen.

Stap 1: Ga naar Facebook en log in
Ga naar http://www.Facebook.com en log in met de gegevens van uw onderneming.

Stap 2: Kies de te verwijderen pagina
Druk in het linker menu op de (bedrijfs-)pagina die u wilt verwijderen.

Stap 3: Het admin-paneel
Rechtsboven in het scherm, boven de Timeline, bevindt zich de knop die u naar het admin-paneel leidt. Eenmaal in dit paneel vindt u onder het tabblad ‘Manage’ de optie ‘Manage Permissions’.

Stap 4: Bedrijfspagina verwijderen
Scroll helemaal naar beneden. Daar vindt u, net boven de ‘Save Changes’-knop, de optie ‘Delete Page’. Hiermee verwijdert u uw Facebook-pagina. Binnen veertien dagen kunt u eventueel moeiteloos de pagina herstellen. Ook is het via het admin-paneel mogelijk om de pagina van uw bedrijf onzichtbaar te maken voor anderen. Zo blijft alle informatie wel bewaard voor privégebruik voor u als ondernemer.