Testmysite van Google – Wij testen de tool

Google heeft inmiddels een behoorlijk aantal tools die u helpen bij SEO, SEA en de optimalisatie van je website. Een van die tools is ‘Test my site‘. Hiermee kunt u de snelheid en mobiele gebruiksvriendelijkheid van een website testen. De tool is ontwikkeld door het team van ‘Think with Google’.

Test my site is heel simpel: U geeft de url van uw website op, de tool scant deze vervolgens en controleert op mobiele snelheid en mobiel-vriendelijkheid. De snelheidsindicatie die u te zien krijgt na voltooiing van de scan geeft aan hoelang het duurt voordat de pagina wordt weergegeven in Chrome op een Moto G4-apparaat in een 3G-netwerk. Daarnaast geeft Google een geschat bezoekers verlies. Dit is een schatting van de kans dat een gebruiker uw website verlaat omdat het langer dan 3 seconden duurt voordat deze is geladen. Uw website wordt ook vergeleken met de websites van uw branchegenoten en concullega’s. Als u uw mailadres opgeeft krijgt u het test-rapport met alle gegevens opgestuurd.

Waarom mobile friendly?

Wilt u goed gevonden worden in de zoekresultaten van Google, dan is het zeer belangrijk om de website zo mobiel-vriendelijk en snel mogelijk te maken. Sinds Googles update in 2015 is het namelijk belangrijker dat uw website goed werkt op een mobiel, dan op een desktop. Het algoritme is zo aangepast dat websites die mobile-friendly zijn hoger in de mobiele zoekresultaten terecht komen dan websites die minder geschikt zijn voor mobiel verkeer.

Mobile

Mobile first is dus het devies, omdat het grootste deel van het internetverkeer tegenwoordig afkomstig is van mobiele gebruikers. Het is daarom belangrijk om uw website perfect te laten functioneren op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dit doet u door de afbeeldingen op uw website te comprimeren en te zorgen dat ze niet het hele scherm innemen. Daarnaast weegt ook de grootte van de afbeelding mee bij de laadtijd van uw site. Andere factoren die belangrijk zijn voor de snelheid van uw mobiele website, zijn het gebruiken van minder tekst en het weglaten van de sidebar.

Googles Speed Update

Dit jaar kwam Google met een Speed Update. Deze update houdt in dat Google meer de nadruk legt op de snelheid van de website op een mobiel. Hoe sneller uw website laad op een mobiel, hoe hoger u in de zoekresultaten komt. Ook al is uw website nog zo gebruiksvriendelijk. Als ie er 8 seconden over doet om te laden, en de net zo gebruiksvriendelijke website van uw concurrent doet er 4 seconden over, dan staat die bovenaan. De content die wel zichtbaar is op de desktopversie van je website, maar niet op uw mobiel, telt na deze update niet meer mee bij uw ranking in de zoekresultaten.

Test gedaan en nu?

Heeft u uw website getest en weet u zich geen raad met de resultaten en adviezen om de snelheid te verbeteren? Geen nood. Wij kunnen u daarbij helpen. We optimaliseren uw website zodat ie niet alleen gebruiksvriendelijker en mobiel-vriendelijker wordt, maar ook nog eens supersnel snel laad, zodat u hoger in de zoekresultaten van Google komt. Interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.