Domeinnaam kiezen? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker!

Heeft u nog geen domeinnaam? Of overweegt u om een nieuwe domeinnaam te gaan gebruiken? Denk dan goed na wat u kiest.

Google zegt zelf dat ze niet meer kijken naar de woorden die in uw domeinnaam worden gebruikt. Dus of u nu wel of niet uw dienst ofwel product in uw domeinnaam laat terugkomen, Google gaat u er niet anders door ranken. Dit geeft Google zelf aan. De keuze voor een domeinnaam of bedrijfsnaam kan een lastige zijn. Zoekwoorden worden vaak in domeinnamen gebruikt om aan te geven in welke branche men actief is. Daarnaast heeft dit toch nog altijd wel enige invloed op de ranking in Google.

Een domeinnaam met een zoekwoord erin kiezen?

In de praktijk ziet men dat domeinnamen waarbij de dienst of product zijn meegenomen duidelijk zijn voor gebruikers van Google. Resultaat is dat men er eerder op klikt dan wanneer een domeinnaam niets zegt over product of dienst. Gebruikers van Google herkennen namelijk in uw domeinnaam je dienst en hebben dan direct de verwachting dat ze bij u goed zullen zitten. De kans wordt dan groter dat ze doorklikken, dit geeft Google het signaal dat uw pagina goed past bij de zoekopdracht en zal u dan ook hoger ranking in de resultaten.

Dienst/product/branche opnemen in je bedrijfsnaam kan dus positief zijn. Zeker als u veel concurrentie hebt. Het vergroot ook de kans dat uw domeinnaam nog beschikbaar is.

Unieke domeinnaam kiezen

Een unieke domeinnaam kiezen is ook een van de opties die u heeft. Let wel op dat u dan meer aandacht moet besteden aan naamsbekendheid en relevante content op de website.

Uiteraard is het belangrijk dat uw domeinnaam past bij uw bedrijf. Is uw domeinnaam bijvoorbeeld dakdekker247.nl? En u bent niet s avonds of in het weekend bereikbaar? Dan past de domeinnaam niet bij uw bedrijf. Met een dergelijke domeinnaam krijgt de Google gebruiker een bepaalde verwachting.

Het kiezen van een passende domeinnaam kan een best lastige beslissing zijn. Wanneer u hulp nodig heeft bij het kiezen van de best passende domeinnaam, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.