Veel voorkomende SEO fouten

Zoekmachine optimalisatie; het kan als erg ingewikkeld gezien met vele technische onderdelen. Als u dan bezig bent met het verbeteren van de vindbaarheid van uw website, dan wilt u dat het goed gebeurd. In dit bericht vindt u een aantal van deze veel voorkomende fouten….

Tekst kopiëren van andere websites

Een veel voorkomende fout is het simpelweg kopiëren van teksten van andere websites. Wij zien vaak dat men dan de tekst een beetje aanpast, zodat het lijk alsof de tekst door u zelf bedacht en geschreven is. Dit was een techniek die vroeger wellicht wel werkte bij Google, maar tegenwoordig is dit ook niet meer het geval. Het kan zelfs ervoor zorgen dat u een lager in de zoekresultaten komt te staan.

Wat moet u dan wel doen? De tijd nemen om een originele tekst te schrijven, die interessant genoeg is om hoog in de zoekresultaten van Google te komen.

Website niet mobiel- of gebruiksvriendelijk

Als uw website niet mobielvriendelijk is of niet makkelijk te gebruiken is op een mobiele apparaat, dan is er een grote kans dat uw website lager in de zoekresultaten komt te staan. Google toetst immers of uw website geschikt is voor mobiel gebruik.

Geen gebruik maken van Social media

Uw doelgroep is waarschijnlijk wel te bereiken via Social media. Uw doelgroep zal waarschijnlijk wel dagelijks daar gebruik van maken. Door dan geen gebruik te maken van social media, kan een gemiste kans voor u zijn. Met social media kunt u uw bereik ook vergroten.

Zoekwoorden

Het komt wel eens voor dat andere zoekwoorden worden gekozen bij een bepaalde pagina binnen uw website. Voor u kunnen deze zoekwoord ideaal aansluiten op het onderwerp en tekst, maar voor een ander totaal niet logisch zijn. Het beste advies is om vooraf even te onderzoeken welke zoekwoorden (gerelateerd aan uw onderwerp) populair zijn. Schrijf dan daarbij passende teksten voor op uw website.

Een andere fout gerelateerd aan zoekwoorden is dat men teveel zoekwoorden inzet op één pagina. Teveel zoekwoorden op één pagina inzetten kan door Google zien worden als “spam”. Zorg er ook voor dat u regelmatig uw zoekwoorden binnen de website controleer of deze nog relevant zijn.

Website actueel houden

U dient uw website wel actueel te houden. Mensen houden van vernieuwing en willen het gevoel dat uw website actief is. Als u continu wat nieuws plaatst zullen uw bezoekers steeds blijven terugkomen, omdat ze geïnteresseerd zijn in wat er nu weer voor nieuws te lezen is.

Content kwaliteit

Het is van belang dat u de tijd neemt om een tekst goed in elkaar te zetten. Een goede tekst schrijven kost tijd. Het moet goed opgebouwd zijn, origineel en interessant. Natuurlijk moet de tekst grammaticaal ook kloppen. Een tekst vol (spel)fouten is immers ook niet professioneel. Uw bezoeker zal dit zeker niet leuk vinden, maar ook de zoekmachines zullen dit opmerken.

Automatisch afspelen van video’s

Video content op uw website is zeker een pre. Google geeft u ook extra punten voor het hebben van video content op uw website. Maar u wilt toch dat uw bezoekers op uw website blijven en terug komen? Het automatisch afspelen van video’s op uw website kan door de bezoeker al irritant beschouwt worden. Als iemand in een rustige omgeving uw website wilt lezen en er begint onverwachts ineens een video met geluid af te spelen, dan zal die persoon al heel snel uw website verlaten. Dat is waarschijnlijk iets wat u graag wilt voorkomen.

Advertenties op uw website

U kunt op uw website gebruik maken van advertenties. Het is dan ook wel interessant om extra geld te verdienen met wat advertenties. Maar zorg ervoor dat er niet te veel op de website staan.

Backlinks op uw website actueel houden

Wanneer u links op uw website heeft naar andere websites, dan is het van groot belang dat u zorgt dat deze actueel zijn en blijven. Niet werkende links kunnen ervoor zorgen dat u uw bezoeker kwijt raakt.