Foto’s optimaliseren

Er is vanuit Google weer een nieuwe tool: Squoosh. Deze nieuwe tool is voor het makkelijk optimaliseren van afbeeldingen. U kunt afbeeldingen verkleinen zonder de kwaliteit te verliezen. En dat allemaal vanuit uw browser. Het is in feite een web app, die zelfs zonder internet functioneert.

De mogelijkheden van Squoosh

De tool Squoosh biedt allerlei mogelijkheden. De tool is ook simpel in gebruik. U sleept een afbeelding in de browser en u kunt er gelijk mee aan de slag. Aan de zijkant heeft u een menu waarin u verschillende mogelijkheden hebt:

  • Verkleinen
  • Het kleurenpalet reduceren
  • Comprimeren

Vervolgens heeft u de optie om de afbeelding op te slaan als “original image”, OptiPNG, MozJPG, WebP, browser PNG, browser JPEG en browser WebP.

Conclusie van is dat de Squoosh een hele fijne, handige tool waarmee u snel en gemakkelijk beelden sterk kunt comprimeren zonder dat u kwaliteit verliest. U maakt zo uw afbeelding al snel gemiddeld 70% minder groot. Zeker een winst voor uw website. Om deze reden adviseren wij u ook om deze tool te gebruiken voor de afbeeldingen op uw website.