Website scan: bedrijf in begeleiding

Worden de juiste zoekwoorden ingezet voor de website?

Om te onderzoeken of de juiste zoekwoorden zijn ingezet voor uw website, is er allereerst gekeken hoe de website scoort op vijf relevante zoekwoorden. Helaas het bedrijf landelijk geen positie behaald. Doordat de locatie van uw vestiging niet genoemd wordt op de website, kunnen wij helaas niet achterhalen hoe de vindbaarheid is in uw eigen regio.

Worden de meta tags goed ingezet voor de website?

De meta tags worden voor de homepagina niet optimaal ingezet. In de meta tag van de homepagina ziet u dat de titel te lang is. Daarnaast bevat de meta description (omschrijving voor Google) geen conversie. Enkele van de zoekwoorden komen er wel naar voren. Het belangrijkste zoekwoord van de pagina moet vooraan staan in de omschrijving. In dit geval is Dienstverlening een te breed zoekwoord. Voor de conversie is van belang, dat er een telefoon nummer al zichtbaar is in de description.

Hoe is de techniek van de website?
Door Google zijn er in totaal 2 pagina’s geïndexeerd. Één pagina een één pdf bestand op de server.

SEO Titel:
De titel van de homepagina is te lang. Dit ziet u ook in het voorbeeld van punt 2 van deze analyse.

Descriptions:
De homepagina heeft een description. De website bestaat maar uit één pagina. Hierdoor kan er niet gesproken worden of de website wel of niet unieke descriptions heeft.

Keywords:
Voor Google hoeven meta keywords niet meer ingevuld te worden. Dit is meer gericht op de beheerder van de website. Voor deze website zijn er een keywords ingezet.

-tag:
Als wij de headings controleren op uw website, blijkt voor de homepagina:
1x H1 2 H2 0x H3 0x H4

Het is goed om een bedrijfsnaam te noemen in de H1-tag, echter moet de belangrijkste zoekwoord vooraan in de heading terug komen. Dit is nu niet het geval.
De h2 headings zijn ingezet voor het telefoon nummer en voor de tekst om een e-mail te sturen.

Image alt:
De afbeeldingen op de website hebben allemaal een omschrijving in de alt van de afbeelding staan in de code. Elke afbeelding dient voorzien te zijn van belangrijk zoekwoord die bij de afbeelding past. Dit kan ook een product naam zijn in het geval van een foto van een product.

Google Analytics:
Analytics is geen geïnstalleerd. Officieel gezien dient u een melding hiervan te doen op uw website. Er is geen privacy pagina aanwezig op de website.

Mobielvriendelijke website:
Niet mobielvriendelijk

Klik afstand:
Bij deze website is er geen sprake van klik afstand, omdat er maar één pagina is.

Hoe staat het met de linkbuilding van de website?
De website heeft in totaal 1 links naar de website toe. Deze komen van 1 verschillende websites. De website heeft een pagerank van 0. De website heeft slechts 0 Google+’s, 0 Tweet en 0 Facebook Share.

Heeft de website een duidelijke call to action?
Op de website staan enkel in de linker sidebar (zijbalk) het telefoon nummer en een link om een e-mail te sturen.